mandag 30. januar 2012

Klippfiskkaker med stekte potetbåter, remulade og hjemmebakt flatbød


God og næringsrik hverdagsmat og en fin anvendelse av rester. Du kan også bruke annen fisk, ikke bare klippfisk, men det som er vktig er at du bruker like mye fisk og poteter.
                                                                               

DU TRENGER TIL 3-4 PORSJONER:
200 gr kokt klippfisk
200 gr kokt potet
1 egg
Pepper (salt)
1/2 ts paprikapulver
1 strøken ss potetmel
3 - 4 vårløk
1/2 hakket løk
1/2 - 1 dl melk 
 Smør til steking
      

Mos poteter og fisk fint med en gaffel, rør inn egg og potetmel, spe med melken og smak til med krydder, er fisken din lite salt, trenger du å tilsette litt salt også. Lag fine runde fiskekaker som stekes pent brune i smør på stekepannen.
Serveres med råkostsalat, poteter og gjerne med en remulade eller annen dressing.
Hjemmebakt flatbrød er veldig raskt å lage, smaker kjempegodt og særlig til klippfiskkaker.

 Du trenger:
1 dl lettkokte havregryn
3 dl vann
1 ss smør
Litt salt
Urter

Kok en grøt av vann og havregryn, tilsett salt og smør, la det koke 2-3 minutter. Vil du ha litt ekstra smak på flatbrødet kan du tilsette litt urter som timian eller provencekrydder, men smak til, det er ikke så godt med for mye krydder. Legg bakepapir på en stekeplate og bre havregrynsgrøten tynt utover, jo tynnere dess bedre, helst så tynt at du ser papiret igjennom røren, er det for tykt blir flatbrødet seigt. Stek ved 180 - 200 grader i 5 - 10 min. Det skal ha litt farge, være helt tørt, er det fuktig oppå så stek lengre. La det ligge på papiret til det blir nesten kaldt før du river av papiret og brekker det i biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar