lørdag 7. januar 2012

Bruschetta med spekeskinke, asparges og blåmuggost


Å lage bruschetta til lunsj eller kvelds er alltid populært uansett hva du lager den av, brødet kan godt være noen dager gammelt, greit å bruke opp gammelt brød, det skal jo ristes eller stekes så det blir godt uansett og så kan du bare laste på med det du har for hånden. Bruschetta kan godt være enkel med kun tomat og litt ost, med tomat, løk og avacado, eller du kan gjøre som jeg har gjort her, "lastet litt på".


DETTE TRENGER DU:

2 store skiver landbrød
eller et annet brød
Rucculasalat
Noen skiver god spekeskinke
1 avocado
1/2 rødløk
1 tomat
Noen asparges
God olje
Litt presset citron
1 fedd hvitløk
Svart grovmalt pepper
En bit blåmuggost

Rist brødet i brødrister eller på stekepannen. Skrell hvitløken, del den i to og gni de ristede skivene med hvitløk. Forvell aspargesen i 3-4 min. og skyll de i iskaldt vann. Hakk rødløken fint, ta innmaten ut av tomaten og hakk den i små biter, bland sammen løk og tomat i en liten skål og ha over litt god olje og litt presset citron. Del avocadoen i to, fjern den store steinen, ta ut innmaten og skjær avocadoen i skiver, ha litt presset citron over slik at den ikke blir misfarget, avocado inneholder masse E og B vitaminer så vi burde bruke litt mere avocado.  Legg rikelig med rucculasalat på skivene, deretter spekeskinken, legg på løk og tomatblandingen, avocado og topp med asparges. Smuldre blåmuggost over og litt grov svart pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar