torsdag 26. januar 2012

Suppe med franske aner


Lag en suppe med en spennende smak av blåmuggost, varmende og velsmakende på en kald vinterdag.  Suppen har sitt opphav i Frankrike, der den serveres med brødkrutonger i suppen og med godt brød og vin ved siden av suppen. Her er oppskriften

og du trenger til 2 porsjoner:

1 liten hakket løk
1/2 grovraspet eple
1 hakket hvitløksbåt
Litt god olje
1 1/2 ts karri
3 dl grønnsakkraft eller vann/terning
3 dl melk
Ca. 100 gr blåmuggost i biter
1 eggeplomme
1 ts maizenna
1 1/2 dl fløte
Brødkrutonger

Ha litt olje i en gryte som du skal koke suppen i og tilsett løk hvitløk og raspet eple, la det få surre sammen med karri noen minutter. Spe med melk og kraft eller vann/terning, rør ut maizenna i litt av melken og la suppen koke noen minutter på svak varme. Jeg brukte en stavmikser for å få suppen glatt, men det er ikke nødvendig.
Tilsett osten i små biter, slik at den smelter, nå er det viktig at suppen ikke koker mere, men at du holder den rett under kokepunktet slik at osten smelter skikkelig. Pisk eggeplommen med fløten og rør det inn i suppen. Smak til med salt og pepper.
Legg i krutonger og litt grønt rett før servering.
Det smaker kjempegodt med et ostesmørbrød til suppen, bruk et grovt brød, ha på rikelig med ost og sett smørbrødene i stekeovnen på 200 grader i ca. 10 - 15 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar