tirsdag 24. januar 2012

Ovnsbakt laks med pasta og gremolata


Ingen ting er så enkelt som en lakserett når man baker laksen i stekeovnen, da er du alltid sikret et godt resultat. Av tilbehør kan man velge hva man har, det meste er godt til laks, i dag har jeg valgt pasta med gremolata og asparges. Har du ikke asparges er det også godt med brokkoli eller rosenkål

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

2 laksefileter uten
skinn og bein på ca. 200 gr hver
Salt og pepper
Litt strimlet eller raspet citronskall
Litt olje
Grønn asparges
Båndspagetti
1 eggeplomme
Liten klatt smør


 Pensle laksefiletene med en god olje og legg de i en ildfast form, strø på salt, pepper og citronskall.
Bak laksen i stekeovnen ved 200 grader i ca. 7 - 8 min. da er den litt rosa i midten, vi du ha laksen helt gjennomstekt må du la den stå i ovnen et par minutter til. Lar du laksen stå i ovnen for lenge, blir den tørr. Legg aspargesen i kokende lettsaltet vann og kok i 4 - 5 minutter  avhengig av tykkelsen på aspargesen. Tøm av kokevannet og avkjøl aspargesen i iskaldt vann, bruk gjerne isbiter. Del aspargesen i store biter og la den renne av på et kjøkkenpapir.
 Kok båndspagetti etter anvisningen på pakken, tøm av vannet og ha pastaen tilbake i kasserollen som settes på platen igjen, bruk svak varme og tilsett en liten klatt smør, vend forsiktig rundt med to gafler, ta kasserollen av platen og vend inn eggeplommen, 1ss gremolata og så aspargesen tilslutt, hold pastaen  varm til den skal spises. Resten av gremolataen legges oppå laksen før den skal serveres.
Pass på at pastaen ikke koker for lenge, den skal ha tyggemotstand når den er ferdig.


Til gremolata trenger du:
2 - 3 ss hakket persille
1 - 2 fedd hvitløk
Raspet  (zest) skall av en  1/2 citron, bare det gule
1 - 2 ss god olivenolje

Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål som settes  kaldt til den skal nytes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar