mandag 15. august 2011

Grove frokostrundstykker


Bak noen grove rundstykker til frokost, til lunsjpakken eller skolematen nå etter hvert  som alt kommer i sitt vante gjenge igjen, greit å ha litt i fryseren til travle dager. Disse rundstykkene er bakt på mye grovt mel og frø, da blir det litt å "bite" i og det blir næringsrike og sunne rundstykker. 

DU TRENGER:
                    
                               300 gr. sammalt fin rug                                
300 gr. grov sammalt hvete
100 gr. havregryn (lettkokte)
400 gr. hvetemel
2 dl. hvetekli
2 dl. solsikkefrø
1 dl. linfrø
50 gr. gjær
1 1/2 ts. salt
4 ss. god olje
2 ss. honning (kan sløyfes)
Ca. 5 dl. lunkent vann

 

 Ha alt det tørre i bakebollen, rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet sammen med oljen, og rør alt  sammen til en fast deig. Juster med mere vann/mel slik at deigen blir passe fast. Dekk bakebollen med plast eller et klede og sett den på et lunt sted slik at den får heve til dobbelt størrelse, det tar ca. 1 time. Slå deigen ut på bakebordet og kna deigen godt sammen med litt mel, del til små emner som trilles til rundstykker, settes på bakepapirkledd stekeplate til heving i ca. 20 -30 minutter. Du kan godt pensle med litt egg eller melk/vann og strø over frø til pynt. Stekes til de er pent brune ved ca. 200 grader i ca. 15 min.

5 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Nam nam! Disse var kjempegode.
    Jeg, bakekongen som jeg (ikke) er, endte opp med og bruke havrekli da jeg ikke fant hvetekli i butikken, som jeg nå vet at er hvetekakli. :)
    På vei hjem forsvant rug melet på mystisk vis, så byttet ut denne mengden med dobbelt opp av sammalt hvete.
    Disse ble kjempegode, men jeg brukte nesten 1liter vann i min deig.
    Veldig mettende, og gode på studentbudsjett som nevt tidligere her.

    Tusen takk for oppskriften! :D

    SvarSlett