mandag 8. august 2011

Chili con carne


Chili con carne stammer fra det meksikanske kjøkken, men har nok blitt noe  forenklet og gjort mindre "hot" gjennom det amerikanske kjøkkenet. Min variant er enda mindre "hot" og sikkert noe enklere, men dette er en god og lettvint hverdagsgryte og egentlig kan du gjøre den så "hot" du ønsker med å tilsette mere krydder.

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

                 600 gr. karbonadedeig eller kjøttdeig                   
1 stor hakket løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 boks brune eller røde bønner
1/2 finhakket rød chili
1 ts. chilipulver
1/2 ts. malt spisskummer
1/2 ts. malt paprika
Salt - pepper
Olje/smør til steking

TILBEHØR:
Kokt ris
Tomatrelich
Rømmeklatt

Stek karbonadedeigen sammen med hvitløk og chili til den blir gjennomstekt, rør med en gaffel under stekingen slik at karbonadedeigen blir kornete.  Surr løken til den bli blank i litt smør/olje og bland alt sammen i en gryte. Hell over boksen med hermetiske tomater og la gryten få surre på svak varme 4 - 5 min. Tilsett boksen med bønner og smak til med krydder, la alt koke godt sammen et par min.

      TOMATRELICH:

2 - 3 tomater
Salt - pepper
2 - 3 ss. god olivenolje
1 fedd hvitløk
Vårløk i tynne ringer eller gressløk

Ta ut innmaten av er par tomater og hakk de fint, hakk hvitløken, ha på salt, pepper og littt god olje. Det skal egentlig være vårløk i denne tomatrelichen men jeg har brukt gressløk i dag og det var faktisk veldig godt.
Chili con carne er også godt å servere med en grønn salat og brød til.
Lykke til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar