onsdag 31. august 2011

Bondeomelett med tomat-og mozzarellasalat


Det er unektelig greit med en rask og enkel middag av og til, faktisk så er bondeomelett kjempegodt og særlig hvis man har en frisk salat i tillegg. I en bondeomelett kan man putte det meste, men egg må man ha. Jeg har laget en stor omelett, er det en bit igjen, er det veldig godt med kald omelett på en grovbrødskive.
Jeg har brukt skinke og sopp, men pølser av ymse slag er kjempegodt, likeså erter, asparges og en kald potet hvis du har en i kjøleskapet.

TIL DENNE OMELETTEN TRENGER DU:

5 egg
3 - 4 ss vann
Litt salt
1/2 boks skinke i biter
1/2 hakket løk
Litt stekt sopp
Noen skiver bacon
Litt raspet ost
Stek baconskivene  og legg de på et kjøkkenpapir. Surr løken til den blir blank i stekepannen, tilset tskinke og sopp. Pisk sammen egg, vann og litt salt og slå eggeblandingen over ingrediensene i stekepannen, dryss raspet ost over. Legg på lokk og la omeletten stivne. Legg over baconskivene før
du serverer omeletten.


TOMAT OG MOZZARELLASALAT:

Legg skiver med tomat lagvis med skiver av mozzarellaost på et fat.  Skjær noen tynne skiver salatløk som du legger over sammen med ristede pinjekjærner og litt persille. Ha på litt salt og pepper, en god
olivenolje dryppes over til slutt.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar