torsdag 4. august 2011

Persillepesto


Persillepesto er godt og anvendelig til mangt, har du som jeg en krukke med persille som er i ferd med å vokse ut av krukken, kan den brukes til pesto. Smaker godt på skiven sammen med spekeskinke og er nydelig til pasta

DU TRENGER:
 
En stor bunt persille
Ca. 120 gr. pinjekjerner
4-5 ss. revet parmesan
Saft av en citron eller lime
Ca. 1/2 dl. god olivenolje

Ha persille, pinjekjerner, parmesan og citron/limesaft i en blender og kjør det sammen. Spe med olje til du får en passende konsistens. Lager du pestoen en stund før den skal brukes, er det lurt å tilsette lime/citronsaft rett før servering ellers blir pestoen litt misfarget. Jeg putter alltid noen små glass med pesto i fryseren, det brukes til å sette smak på for eks. tomatsuppe, diverse dressinger og er deilig til sprøestekte bruschetta med spekeskinke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar