søndag 21. august 2011

Bruschetta med kylling, spekeskinke og marinerte tomater


Dette er en god og veldig smaksrik kombinasjon til lunsj eller kveldsrett, den milde kyllingen sammen med spekeskinke og smaksrike tomater marinert i olje og balsamicoeddik passer godt sammen. Bruschetta er greit og lettvint å lage hvis man får uventet gjester eller vil ha en god lunsj. Man kan egentlig bruke det meste av det man har i kjøleskapet, rester fra middagen, skinke eller spekeskinke, ost og tomater for å nevne noe.

 TIL 4 BRUSCHETTA TRENGER DU:

8 skiver spekeskinke
2 kyllingbryst eller en ferdig grillet kylling
4 skiver godt brød,
jeg har brukt hjemmebakte speltbrød
Små tomater, mengden er vanskelig å angi,
men 12- 14 stk. skulle passe
1 fedd hvitløk
Litt frisk basilikum
Litt frisk persille
                                              En kvast frisk timian                                                
Salt og pepper
Olivenolje
Balsamicoeddik
Strimler av citronskall 
Litt blandet salat

Stek kyllingbrystene gyldne på stekepannen i litt smør/olje. Bruker du ferdigstekt/grillet kylling, skjærer du den i fine skiver. Del tomatene i to eller fire, legg de i en skål med god olivenolje, en "dæsj" balsamicoeddik, ett finhakket hvitløksfedd, finhakket basilikum, salt, pepper og finhakket persille, rør om og la det stå på kjøkkenbenken en stund.
Pensle litt olje på brødskivene og stek de på stekepannen slik at de blir litt sprø utenpå. Når de er avkjølt legger du på salat, to skiver spekeskinke, kylling og så fordeler du de marinerte tomatene over, la gjerne noe av marinaden følge med, til slutt topper du med frisk timian og strimlet sitronskall.
Lykke til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar