fredag 19. august 2011

Andeconfit med babygulrøtter, røstipoteter og aspargesbønner


Jeg trodde andeconfit var veldig innviklet å lage, men det er faktisk en enkel rett å tilberede, du trenger litt ekstra tid, men du verden så godt det er.
Du må beregne ett andelår til hver, er det noen storspisere i familien trenger du kansje litt mer.

 DU TRENGER:

                                      Salt                                          
En kvast frisk timian
1 laubær blad
1 hakket sjalottløk
Solsikkeolje


Strø salt over andelårene slik at de dekker og la de ligge med saltet i et par timer.
Tørk av saltet, ha andelårene i en kasserolle og tøm over solsikkeolje slik at det dekker helt, ha i krydder og løk og kok andelårene i ca. 2 timer.
Når andelårene skal spises, varmes de under sterk varme i stekeovnen, bruk gjerne grillen til slutt slik at det blir en sprø skorpe på skinnet og det er lurt å lage ruter i skinnet med en skarp kniv.
Som tilbehør har jeg brukt røstipoteter, men blomkålmos eller potetmos er også veldig godt.
En god rødvinssaus er også godt til and, en god salat eller som jeg har gjort her surret litt bacon og blandet med så vidt møre aspargesbønner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar