tirsdag 30. august 2011

Speltbrød


Å bake av spelt gir en saftig og smakfull bakst. Denne porsjonen her gir to store brød, og jeg har brukt fullkornspelt og fint speltmel i denne baksten.

TIL TO BRØD TRENGER DU:

250 gr fullkorn spelt
350 gr fin spelt
Stor neve havregryn
2 dl yoghurt naturell
1,5 dl appelsinjuice
1 - 1,5 dl vann
2 ss olje
2 ts salt
Knapt 50 gr gjær
2 ts honning

Ta av en liten klype av gjærpakken, og løs opp resten av gjæren i lunkent vann og juice. Tilsett de øvrige ingrediensene, men hold av litt mel slik at du ser at deigen får passe konsistens, den skal klebe litt. Arbeid deigen godt ca. 5 min. i kjøkkenmaskin, noe lengre hvis du bruker hendene.
Sett deigen på et lunt sted, dekk med plast eller et klede og la deigen heve i ca 30 min. til dobbel størrelse. Ta deigen på bakebordet og form til to brød som legges i bakepapirkledde former. La brødene heve, pensle med vann, melk eller egg og strø gjerne brødene med frø eller korn. Stekes ved 210 grader i ca. 40 - 50 minutter. Avkjøles på rist og la de bli helt kalde før du skjærer i brødene. Fine å fryse.


2 kommentarer:

  1. Det står ikke hva ovnen skal stå på eller hvor lenge det skal steke...

    SvarSlett
  2. Har du sett på maken, ovnen skal stå på 210 grader og steketid 40 - 50 minutter.

    SvarSlett