mandag 9. juli 2018

Tomatsuppe med yoghurt og tomatkrem


En god, mild og fyldig tonatsuppe er noe av det enkelste måltid du kan lage, det tar omtrent like lang tid som den tiden du bruker til å tilberede en posesuppe, men er mye bedre. Her kommer en enkel oppskrift på en god tomatsuppe med en herlig yoghurt og tomatkrem som topping - et fantastisk godt og sunt måltid som lages på få minutter.


 DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 boks hakkede hermetiske tomater (400 gr)
2 finhakkede sjalottløk
1 finhakket fedd hvitløk
1 grønnsaks buljongterning
1-2 ss olivenolje
1 ss balsamico
Ca. 1/2 l vann
Frisk timian eller oregano
Litt lett creme fraiche eller lettrømme
Salt - pepper
Liten klype sukker

YOGHURT OG TOMATKREM:

1 stor finhakket tomat
1 ss vineddik
1 ts sukker
1/4 ts chiliflak
Ca. 1 dl gresk yoghurt


Ha olivenolje i en gryte og la løk og hvitløk få surre til løken er blank og myk. Tilsett boksen med hermetiske tomater, balsamico, timian og buljongterning. Kok opp og spe med litt vann. La suppen koke i 8 - 10 minutter, ta opp timian stilkene og kjører suppen glatt med en stavmikser. tilsett mere vann til passelig konsistens, og smak til med salt, pepper, sukker og litt creme fraiche.
Hakk tomaten og ha den i en liten kjele sammen med sukker, chiliflak og eddik. Kok opp og la koke på lav varme til det er en fast mos. La tomatmosen avkjøle og blan den sammen med yoghurten, Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar