torsdag 5. juli 2018

Glutenfrie cookies med sjokolade


Dette er lettlagde cookies med god smak av sjokolade. Av og til synes jeg det er vanskelig å få riktig gode kaker og cookies som er glutenfrie, de blir ofte litt tørre. I dag ble det ikke tørre cookies, men riktig så gode. Det blir ca. 25 cookies av denne porsjonen.


DU TRENGER:

110 gr mykt smør
100 gr sukker
100 gr brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller bruk vaniljesukker
2 eggeplommer
170 gr rismel
2 ss maizenna
1/2 ts natron 
1/2 ts bakepulver
Liten klype maldon salt
Ca. 130 gr grovhakket mørk sjokolade


Rør smør og begge sukkertypene til det blir lyst og porøst. Tilsett eggeplommer og vaniljedråper og rør dette godt sammen. Bland godt sammen rismel, maizenna, natron, salt og bakepulver og rør dette godt inn i deigen. Rør sjokoladen inn til slutt.


Trill kuler som settes på bakepapirkledd stekeplate og pass på at det ergod avstand mellom kulene. Stekes ved 170 grader i 10 -14 minutter. Avkjøl kakene litt på stekeplaten før de legges over på en rist. Oppbevares i tett bok eller glass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar