fredag 20. juli 2018

Porsjons focaccia med topping


I dag ha jeg eksperimentert med en focaccia deig, om eksperimentet ble vellykket er det andre som må bedømme, men selv synes jeg at slike små porsjons focaccia med forskjellig smak ble skikkelig god. Det er bare å finne frem det du har av rester som kan brukes til topping og har du ikke rester så finn frem andre ting som egner seg, her ble osterester, soltørkede tomater, oliven og et par typer pesto godt anvendt til topping på porsjonsfocaccia.


DU TRENGER TIL FOCACCIA:

Ca. 7-8 dl lunkent vann
Ca. 35 gr gjær
2 ts salt
1000 gr hvetemel
1 dl revet parmesan ost
2-3 ss olivenolje 


FORSLAG TIL TOPPING:

Olivenolje 
Flaksalt
Pesto (Vanlig basilikum pesto eller pesto av persille) 
Raspet parmesan
Smuldret fetaost
Smuldret blåskimmerost
Soltørkede tomater i strimler 
Hakkede oliven
Friske urter som rosmarin, timian eller basilikum
Finstrimlet/hakket rød chili


Rør ut gjæren i litt av det lunkne vannet, tilsett salt og hvetemel. Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin og tilsett så mye vann at deigen blir passe fast. Tilsett olivenolje helt til slutt, og la maskinen gå til oljen et godt arbeidet inn i deigen. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted ca. 1 time.


Ta deigen ned på bakebordet og del opp i ca. 30 små emner. Rull hvert emne til en liten bolle, den trenger ikke være så jevn og fin da den skal klappes/tøyes ut til en flat kake. Bruk litt olje på fingrene så blir det lettere. Legg kakene på bakepapirkledd stekebrett og legg på topping av det du har i huset og det du liker best. Drypp over litt olje og la de hvile ca. 20 minutter før de stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist. De med pesto, fetaost, tomater og basilikum ble min favoritt. Kan fryses.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar