lørdag 14. juli 2018

Svinefilet på spyd med chorizo og spinatsalat


Det går mye i pølser, burgere og koteletter i grillsesongen, vi er ikke akkurat lei av grillmaten, men det var skikkelig godt med en variasjon i dag, så vi har vartet opp med skikkelig gode grillspyd med marinert svinefilet og herlige chorizopølser. Sammen med grillspydene smakte det godt med en frisk og knasende sprø salat.  Når sant skal sies er det ikke mange sommersessonger vi har hatt grillvær nesten hver dag, så liker du å grille er dette her en god variasjon.


DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

600 - 700 gr svinefilet
4-6 chorizopølser alt etter størrelsen

MARINADE:

1/2 dl olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
Raspet skall av 1 sitron
Salt - pepper

Ha alle ingrediensene til marinaden i en skål og rør godt sammen. Puss av svinefileten og tørk den med kjøkkenpapir. Del svinefileten i biter passende til å tre på grillspyd, legg de i marinaden og vend rundt så alle bitene får marinade på seg. La kjøttet ligge i marinaden i minst to timer. Del pølsene i passe biter. Når kjøttet er ferdig marinert, trer du kjøtt og pølsebiter på spydene og legger på grillen.


SPINATSALAT:

1 pose spinat
Ca. 150 - 200 gr reddiker i skiver
Krutonger
Ca. 2 ss gresskarkjerner
Fetaost

Bland spinatblader og reddikskiver på et fat eller i en salatbolle. Strø over krutonger og gresskarkjerner og smuldre over fetaost. Lag en fransk dressing som du ringler over salaten ved servering, ved å røre sammen en stor ts god sennep og 1 1/2 ss vineddik eller sitronsaft. Rør godt sammen og spe litt etter litt med 3 ss olivenolje. Rør godt.
Vil du ha noe mere tilbehør, smaker det godt med krydderstekte poteter eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar