mandag 23. juli 2018

Søtpotetsuppe med gulrot og ingefær


Søtpotet er godt til suppe også, ikke bare som mos og frittes. I dag har søtpotene fått selskap av gulrøtter, lime og ingefær. og suppen ble fantastisk velsmakende med en fin konsistens.  En slik suppe er både en god middag og en lettvint middag, suppen var også helt tnydelig når den ble avkjølt.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 - 250 gr  søtpotet i terninger
Ca. 100 gr gulrøtter i biter
1 hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
Olivenolje
Ca. 1 ss finraspet frisk ingefær
Lime
Salt - pepper
Kyllingkraft/vann/terning til passende fyldig suppe (ca. 5-6 dl)


Skrell gulrot og søtpotet som kuttes i biter. Rens og hakk løk og hvitløk.  Ha olivenolje i en gryte og fres løk til den blir blank. Tilsett hvitløk, gulrøtter og søtpotet og la dette få surre sammen med løken. Tilsett ingefær, hell på litt av kraft/vann og kok opp. La gryten koke til gulrøtter og søtpotet blir helt møre. Blend suppen med en stavmikser og spe med mere kraft/vann til suppen har passelig konsistens. Smak til med lime, salt og pepper.
Vi spiste suppen med strimler av gulrot, baconterninger, men krutonger, finkuttet vårløk eller koriander er også godt garnityr til denne suppen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar