onsdag 16. mai 2018

Vinaigrette (Klassisk fransk dressing)


En god salat fortjener en god dressing, det hever smaken på de enkelte ingrediensene i salaten og gjør at salaten ikke blir tørr og kjedelig. En vinaigrette er veldig enkel å lage og den skiller seg ikke bare man følger den regelen at man begynne med det syrlige først og tilsette olje helt til slutt. Aller helst skal man vente med å tilsette olje til like før man skal servere dressingen.

DU TRENGER:

3 ss presset sitron eller hvitvinseddik
2-3 ts dijonsennep eller dijonsennep med honning
Litt salt og pepper
9 ss olivenolje
En enkel regel er: 3 deler olje og 1 del av det sure
DU KAN TILSETTE:
Finhakket hvitløk
Finhakkede friske urter

Rør sammen presset sitron/hvitvinseddik, salt, pepper og sennep. Rør kraftig når du begynner å tilsette olje og begynn med litt av gangen, bare dråper i starten så øker du etter hvert. Pass på at du rører inn all oljen for hver gang du tilsetter olje. Urter eller hvitløk tilsettes til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar