lørdag 12. mai 2018

Rustikke snurrebrød med frø



Grove deilige rustikke snurrebrød med rug, havregryn og frø. Fantastisk til frokost eller lunsj og hærlig å finne i matboksen. Disse små brødene passer også godt til suppe og salat og er fine å servere til tapas eller koldtbord. Du kan lage de store eller små alt etter hva du skal bruke de til, selv lagede jeg ett brett med store og ett brett med små til suppe og salat.


DU TRENGER:

3 dl kulturmelk
4-5 dl lunkent vann
50 gr gjær eller 1 pakke tørrgjær
2 ss olje
1 1/2 ts salt
1 stor ss honning
180 gr havregryn (helst store)
180 grov rug
450 gr hvetemel
Ca. 100 - 120 gr blanding av frø (Bruk det du har, solsikke, linfrø, sesam, gresskarkjerner ol.)
1 egg til pensling
Frø til pynt


Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet hvis du bruker fersk gjær, bruker du tørrgjær blander du det i rugmelet. Hell kulturmelk, salt og honning i bakebollen sammen med havrgryn og rug. Start kjøkkenmaskinen og tilsett vann/gjær sammen med hvetemelet litt etter litt. Tilsett frø og spe med mere vann til du har en passe fast deig. La deigen få gå i maskinen 8 - 10 minutter til den slipper bollen langs kanten, hell i oljen langs kanten av bakebollen og arbeid deigen et par minutter til. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til den har hevet til ca. dobbelt størrelse, det tar ca. 1 time. Hell deigen ned på melet bakebord og elt godt i gjennom. Rull deigen til en lang pølse og del opp i emner, trill hvert emne til en pølse som du snurrer som en spiral. Legg de ferdige snurrene på bakepapirkledd stekeplate og sett lunt til etterheving. Pensle snurrene med sammenpisket egg og bland sammen forskjellige frø som du strør over. Stek snurrene ved ca. 220 grader i ca. 12- 14  minutter. Avkjøles på rist. Disse er fine å fryse.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar