onsdag 2. mai 2018

Søtpotetsuppe med chili og ingefær


Dette tror jeg er en suppe som alle liker, kremet, med en mild sødme, og en anelse "hot" med litt chili og ingefær. Hvor "hot" du vil ha suppen bestemmer du selv, da er det bare å tilsette mer chili og ingefær. Vi hadde krutonger som garnityr, men sprøstekt bacon eller spekeskinke smaker også godt.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

750 gr søtpotet
2 finhakket løk
2-3 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket chili uten stener
Ca. 1 ss finrevet ingefær
Ca. 7 dl vann
Kyllingbuljongterning eller kyllingfond
1 1/2 dl kremfløte
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper  
Litt melk hvis suppen virker for tykk når den er ferdig
Olje til steking


Skrell og del søtpoteten i terninger. Hakk løk, hvitløk og chili og rasp ingefær. Ha olje i en gryte og tilsett løk og hvitløk som får surre til løken er blank. Tilsett søtpotet, chili og ingefær og la alt dette få surre over middels varme i 3-4 minutter. Hell på vann, kremfløte og buljongterning/fond. Kok opp og la suppen koke i ca. 15 minutter. Hell på melk og kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med sat, pepper og presset sitron. Er suppen for tykk, sper du med litt melk.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar