onsdag 9. mai 2018

Supergode pannekaker



Dette er en helt super oppskrift som gir luftige  pannekaker og er helt  herlige på smak. Pannekakene smaker ekstra godt med friske blåbær, det var det mangelvare på her i heimen i dag, men blåbærsyltetøy funker bra. Spis disse nydelige pannekakene til frokost eller til middag, de er også fantastisk i nistepakken, og har du en liten kremklatt og litt jordbærsyltetøy til pannekakene er dette eventyrlig godt til kaffen eller som dessert.


DU TRENGER TIL CA. 12-14 PANNEKAKER:

4 dl hvetemel
1 liten ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
2 ts rørsukker
1 ts bakepulver
Liten klype salt
1 ss presset sitron
4-5 dl melk
4 egg


Skill eggene og pass på at det ikke kommer noe av eggeplommen i eggehviten. Ha alle de tørre ingrediensne i en arbeidsbolle og spe med melken, rør/pisk godt slik at det blir minst mulig klumper i røren. Rør/pisk inn eggeplommene, samtidig ser du om du har passelig tykkelse på  røren, så her kan du justere med litt mel eller melk, røren skal være litt tynn. Ha eggehvitene i en skål og pisk de helt stiv med en mikser, hvitene skal være så stive at du kan snu skålen på hodet uten at eggehviten renner ut. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn de stivpiskede egehvitene i røren. Her er det viktig at du rører minst mulig. La røren stå i kjøleskapet i ca. 30 - 40 minutter før du begynner å steke.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar