fredag 18. mai 2018

Pasta med laks og fenikkel


Dette er en deilig pastarett med to typer laks, du kan bruke fersk stekt laks slik som jeg har gjort i dag, eller du kan bruke varmrøkt laks. Det siste er det som er aller mest lettvint, da trenger du ikke å ta frem stekepannen og steke laksen først.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 200 - 250 gr fersk pasta
Ca.150 - 200 gr fersk laksefilet eller varmrøkt laks
100 - 120 gr røykt laks i tykke skiver
2 fedd hvitløk i tynne skiver
1fenikkel i tynne skiver
En liten eller 1/2 bunt hakket dill
1/2 avocado i skiver
Salt - pepper 
1/2 dl kokevann fra pastaen
1 dl fløte
Smør/olje til steking 


Strø salt og pepper på laksen, stek den i  litt smør og legg den tilsides. Vask stekepannen godt og ha på litt smør og olje. Finsnitt hvitløken og legg den i stekepannen og la den surre over middels varme, den skal ikke bli brun. Tilsett finsnittet fenikkel og la dette surre i 3-4 minutter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, ta av litt av kokevannet og hell av resten. Ha pastaen tilbake i kasserollen og rør inn fløte og ca. 1/2 dl av kokevannet fra pastaen. Rør inn dill og legg pastaen over på et serveringsfat. Legg over den stekte hvitløken og fenikkelen, og legg på stekt laks, røykelaks i biter og skiver av avocado.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar