tirsdag 3. mai 2016

Laks med teriyakisaus, spinat og mango salat


Dette tror jeg blir en av husets laksefavoritter, enkel å tilberede, saftig og velsmakende servert med spinat og mango og agurksalat.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

2 Laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Ca. 1/2 dl teriyakisaus
1 fedd finhakket hvitløk
Liten ts finrevet fersk ingefær

Ca. 120 gr fersk spinat
1 fedd hvitløk
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron

1 mango i terninger
Ca. 10 cm agurk i terninger
Noen dråper presset sitron


Bland teriyakisausen med finhakket hvitløk og ingefær. Legg laksestykkene i en liten ildfast skål eller form med litt olivenolje i bunnen, strø på salt og pepper (du trenger ikke så mye salt når du bruker teriyakisaus). Pensle laksestykkene med sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Ha litt olje i stekepannen, la den bli varm og tilsett spinaten. Skrell hvitløkbåten og fest den på en gaffel som du rører rundt i spinaten med til den faller helt sammen og er myk, smak til med salt, pepper og noen sitrondråper.
Skrell og del opp mangoen og del opp agurken, tilsett noen dråper sitron. Laksen serveres med spinat, mango/agurksalat og drypp resten av teriyakisausen over laksen ved servering. Ris eller poteter hvis du vil ha noe mere tilbehør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar