mandag 9. mai 2016

Mimosaegg med laks og asparges


Nå er det sessong for asparges og da lar vi oss friste og fråtse i denne fantastiske nydelige grønnsaken som vi aldri blir lei av. Asparges er en grønnsak som inneholder masse C - A - B12 og B6 vitaminer sammen med jern, kalium og magnesium, veldig næringsrik med andre ord. Denne lille retten som jeg serverer i dag, er ypperlig som forrett, da med bare ett halvt egg, ellers blir det litt for mektig, men som lunsjrett passer det med to halve egg.


DU TRENGER TIL LUNSJ FOR 4 PERSONER:

4 hardkokte egg
1 stor ss majones
1 ts Dijon sennep
1 ss creme fraiche eller rømme/kesam
1 ss finhakket purreløk (det grønne)
Salt - pepper

4 store eller 8 små skiver røkt laks
8 asparges


Knekk av den nederste delen av aspargesen og kok de i lettsaltet vann i ca. 2-4 minuter etter hvor tykke de er. Legg de i iskaldt vann med en gang de er ferdigkokt.


 Kok eggene , avkjøl i kaldt vann og ta av skallet. Del eggene pent over på langs og ta ut det gule. Mos med en gaffel eggegulene untatt to som du legger tilside. Bland eggene sammen med majones og de øvrige ingrediensene. Legg denne røren tilbake i eggehvitene, og legg de på porsjonsfat sammen med laks og asparges. De to gulene som er tilbake rives over eggene på den fine delen av et rivjern.
Pynt gjerne med grønt. Denne lille retten serveres med toast og gjerne hvitvin.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar