tirsdag 31. mai 2016

Salat med spekeskinke, lune poteter og asparges


Dette er noe av det mest populære jeg kan servere på varme dager, og når det i tillegg er enkelt og raskt er det ingen grunn til å la være, det er jo kjempegodt. Det som gjør denne salaten spesiell god, er dressingen, den er selve prikken over ien.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Spekeskinke av det slaget du liker best, eller fenalår
3 - 4 kokte poteter
1 avocado i biter
2 hardkokte egg
1 liten bunt asparges
Litt blandet salat eller spinatblader

Kok egg og kok potetene med skallet på. Brekk av den neserste delen på aspargesen og kok den i lettsaltet vann i 2-4 minutter alt etter hvor tykke stilkene er, legg aspargesen i iskaldt vann straks den er kokt. Rens og del eggene, del potetene i fire, rens og del opp avocadoen og legg alt oppå et lag med salat enten på et stort fat eller på porsjonstallerkener. Legg over spekeskinke.


DRESSING:

2 ss hvitvins/eller eplesider eddik
1-2 ts flytende honning
1 stor ts Dijon sennep
Ca 1 dl god olivenolje
Pepper 
Gjerne finklippet krydderurter

Begynn med det sure når du skal lage dressingen, og ta i resten etter hvert. Rist eller pisk godt sammen. Ringle dressingen over salaten rett før servering. Til denne salaten passer det veldig godt med grovt flatbrød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar