Denne kaken ble over all forventning god, jeg vil nesten si den er farlig god og jeg tror det må bli en stund til jeg baker denne igjen - myk brownies med salte peanøtter, sjokolade og stekte marshmallows som blir som seig karamell - himmel for en kake, blir ikke helt enig med meg selv - er det kake elleer er det snop. Ikke glem at denne kaken er nydelig som dessert, lunken med vaniljeis.
DU TRENGER:
140 gr mykt smør
240 gr sukker
50 gr kakao
50 gr smeltet mørk sjokolade
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 egg
75 gr hvetemel
TOPPING:
75 gr hakket sjokolade
75 gr mini marshmallows
75 gr salte peanøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis og pisk inn det myke smøret. Smøret behøver ikke være flytende, men helt mykt slik at det er lett å røre inn. Smelt sjokoladen over vannbad og rør den inn i egg/smørblandingen. Bland sammen alt det tørre og rør det inn til slutt, bruk et dørslag slik at det ikke blir klumper. Bruk en form ca. 25 x 20 cm, dekk bunnen av formen med bakepapir, hell i røren og stek ved 160 gradet i ca. 20 - 25 minutter. Prøv med en kakepinne og det skal henge aldri så lite av kaken igjen på kakepinnen når den er ferdig. Ta ut formen, strø over de salte peanøttene, så marshmellows og sjokolade til slutt. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i 5 minutter til. Det aller beste er om du setter kaken et par minutter under grillen til marshmallowene begynner å bli gylne. Ta kaken ut av formen og la den avkjøle på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar