tirsdag 24. mai 2016

Asparges, egg og bacon med sennepsvinaigrette



På denne tiden av året er aspargesen ekstra god, så bruk denne utrolig vitaminrike grønnsaken så ofte du kan. Denne lille salaten her, passer til lunsj, eller som en kveldsrett, og bruker du litt mere av ingrediensene er dete en nydelig og næringsrik middag.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 liten pose blandet salat
1 bunt asparges
4 egg
8 skiver bacon

SENNEPSVINAIGRETTE:

1 liten ss Dijonsennep
1 ss flytende honning
3 ss hvitvins- eller eplesidereddik
Ca. 1 dl olivenolje
Pepper


Knekk av nederste delen av aspargesen og kok den i lettsaltet vann i 2-4 minutter alt etter hvor tykke de er. Ha aspargesen over i iskaldt vann straks de er kokt. Kok eggene, de kan godt være smilende. Stek bscon i litt smør til den er gylden og sprø. Anrett på porsjonstallerkener med salat, halve egg, bacon og asparges. Rør/rist sammen ingrediensene til vinaigretten, husk å begynn med det sure, altså eddiken, så er det lettere å røre alt sammen uten at det skiller seg. Ringle vinaigrette over salaten ved servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar