lørdag 21. mai 2016

Boller med vaniljefyll


I dag blir det boller til dugnadsgjengen, og det ble noen makeløse gode boller. En veldig god deig å rulle boller av, så dette gikk også fort og greit. Bollene stekes i folieformer, men store muffinsformer kan sikkert brukes, kanskje også muffinsbrett.

DU TRENGER TIL 24 STORE BOLLER:

50 gr gjær
3 dl melk
1 1/2 dl sukker
Liten klype salt
3 egg
200 gr smør
11 - 13 dl hvetemel

FYLL:
100 gr mykt smør
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Begynn med å lage fyllet ved å røre sammen mykt smør, sukker og vaniljesukker. Bruk en teskje og lag 24 små klumper som du setter på et fat og setter det i fryseren.


Smuldre gjæren i bakebolle og hell over lunken melk, (pass på at melken ikke er for varm). Ha i salt, sukker og egg, og rør dette sammen. tilsett ca. 11 dl mel og det myke smøret. Elt godt og tilsett mere mel hvis det trengs, jeg brukte litt mere enn 12 dl. Deigen skal være passe fast og slippe bollen når mikseren går. Kjør deigen på middels hastighet i ca. 5 minutter. Sett deigen til heving, det tar ca 45 - 60 minutter.  Smør folieformene med litt nøytral olje. Kna deigen lett sammen når den er ferdig hevet og del den i 24 like deler. Rull ut boller og plasser bollene i folieformer som settes på stekebrett. Ta ut smørklumpene fra fryseren, stikk hull på bollene med en finger og plasser en klump med fyll i hullet, prøv å lag hullet så dypt at ikke fyllet blir liggende oppå bollene, de skal være så langt nedi som mulig. Etterhev bollene i ca. 20 minutter, pensle med sammenpisket egg og stek ved 250 grader i ca. 7 - 9 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar