fredag 29. april 2016

Røstipoteter med røkelaks og eggekrem


Røstipoteter smaker godt til forskjellig tilbehør, det er enkelt å tilberede og kan ha forskjellige smakstilsetninger som spinat, grønnkål eller krydder. I dag har jeg laget røstipoteter kun med salt og pepper, da det er det som ligger oppå røstipotetene som skal dominere smaken. Denne lille retten er god som en lunsjrett, eller brukes som en forrett, da uten eggekremen slik at det ikke blir for mektig.



DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

8 store skiver røkt laks
1 kokt egg i båter
Små tomater 
Dill

RØSTIPOTETER:
 6 mellomstore eller 4 store poteter
Salt og pepper
Olje/smør til steking

Skrell og rasp potetene grovt, legg potetraspet i et kjøkkenhåndkle eller bruk kjøkkenpapir og klem ut vannet. Rør inn salt og pepper og stek små pletter på stekepannen i litt smør/olje. Stek på middels varme til plettene er brune på undersiden før du bruker en stekespade og snur de forsiktig og steker på andre siden. Legg røstipotetene på en rist etter steking.


EGGEKREM MED DILL:

3 kokte egg finhakket
1 stor ss majones
2-3 ss creme fraiche
1 ts. dijonsennep
Noen dråper presset sitron
Ca. 2 ss finhakket dill
Salt - pepper

Rør sammen majones og creme fraiche, rør inn sennep, salt, pepper og dill, smak til med sitron. Rør inn de finhakkede eggene til slutt.
Anrett røstipotetene toppet med laks og server eggekremen ved siden av, gjerne i små porsjonsskåler.
Pynt med eggebåter og dill.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar