lørdag 2. april 2016

Burger med karridressingDette (tror jeg) er den beste burger jeg noen gang har spist, selve burgeren er saftig og med masse smak, så lag mange og frys ned når du først er i gang, det er alltid kjekt å ha på lur. Karridressingen passer utrolig godt til burgeren, og sammen med tomat, salat og rødløk blir dette et supert måltid.

DU TRENGER TIL 4 BURGERE:

400 - 500 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
Ca. 100 gr sopp 
1 løk
Smør/olje til steking
1 egg
Ca. 1/2 ts salt
Pepper
1 strøken ss potetmel
1/2 dl kaldt vann
2 ts tørket timian
1 ts dijonsennep

KARRIDRESSING:

 2 store ss majones
3 ss lett creme fraiche
1-2 ts karri
1 ts honning
3-4 ss finhakket sylteagurk

I TILLEGG TRENGER DU:
2-3 tomater
1 rødløk
4 burgerbrød
Salat


Skrell løken og hakk den fint og grovhakk soppen. Ha smør/olje på stekepannen og la løk og sopp surre til løken er myk og begynner å få farge, men den skal ikke bli brun. Avkjøl sopp og løk mens du forbereder resten av måltidet. Ha karbonadedeig i en arbeidsbolle, tilsett egget, potetmel, sennep og timian. Arbeid deigen godt sammen mens du sper med vann og tilsetter salt og pepper. Rør inn den avkjølte løk og soppblandingen helt til slutt. Ha smør/olje på stekepannen og stek en liten prøvekake slik at du vet at burgerne har passe med salt og pepper.

Rør sammen alle ingrediensene til karridressingen. Varm burgerbrød, legg på salat, rikelig med tomat, og rødløk. Legg på varme burgere og topp med rødløk og karridressing.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar