mandag 25. april 2016

Brokkolisuppe med pepperrotkrem

                             

Brokkolisuppe er rask å tilberede samtidig som det er en suppe full av vitaminer og mineraler. Suppen er mettende, har lite kallorier og er nydelig på smak, og av og til kan det være greit med noe som går raskt også.

TIL 2-3 PERSONER TRENGER DU:

1 liten brokkoli i små buketter
Brokkolistilken i små terninger
 1 stor potet i terninger
1 liten hakket løk
1-2 fedd finhakket hvitløk
1/2 eple i små terninger
Ca.7 -8 dl grønsaksbuljong
1 dl kremfløte
Olje
Salt - pepper

PEPPERROTKREM:
 
 1 1/2 dl lett creme fraiche
1/2- 1 ss pepperrot på tube
Salt
Bland sammen creme fraiche og pepperrot, og smak til med salt.


Ha litt olje i en kasserolle og la løken få surre til den er myk og blank. Tilsett potetterninger og hakket hvitløk sammen med epleterninger  og terninger av brokkolistilken, som får surre sammen med løken et par minutter mens du rører litt med en sleiv. Hell på det meste av grønnsaksbuljongen og la potet, løk, brokkolistilk  og eple koke over svak varme i ca 10 minutter. Tilsett små brokkolibuketter og kok videre til brokkolien er helt myk. Kjør suppen glatt med en stavmikser, tilsett kremfløte og mere grønsaksbuljong hvis suppen er for tykk. Kok opp og smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar