mandag 11. april 2016

Gryte med kjøttdeig, rosenkål og chorizo


Jeg elsker grytemat, enkel og godt og maten som lager seg "nesten" selv, derfor ble jeg ekstra glad da jeg fant denne gryten her som er riktig så velsmakende og som får en ekstra "piff" av den krydrede chorizopølsen.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 400 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
Ca. 120 - 150 gr chorizopølse i biter/skiver
Olje
1 grovhakket løk 
3 fedd finhakket hvitløk
Ca. 200 gr rosenkål
100 - 150 gr champignon
1 dl hvitvin
1 dl fløte eller creme fraiche (gjerne den magre)
Ca. 2-3 dl buljong
1 stor ss tomatpuree´
Ca. 1 1/2 ts maizenna
1 ts timian
Salt - pepper


Ha litt olje i en gryte, la den bli varm og tilsett karbonadedeigen i små klumper (som kjøttboller), stek de slik at de blir ca. gjennomstekt, ta de opp og sett de tilsides. Stek pølseskivene, tilsett løk og hvitløk, la dette få surre et par minutter før du tilsetter champignon og lar det hele få surre videre til det begynner å få farge, da tilsetter du timian og tomatpuree´. Hell i buljong, vin og fløte/creme fraiche, kok opp og tilsett karbonadedeig-bollene. La gryten koke et par minutter før du tilsetter rosenkål og lar gryten koke i 8-10 minutter. Rør ut maizenna i litt vann eller fløte og rør så mye av blandingen inn i gryten  at den får riktig konsistens. Smak til med salt og pepper. Gryten serveres med pasta eller potetmos.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar