tirsdag 5. april 2016

Knasende sprøtt til supper og salater


Lag en stor porsjon for dette er det som skal til for å piffe opp en "litt kjedelig" salat eller en "litt trøtt" suppe. Knasende sprøtt og med en herlig kryddersmak, her kan du virkelig bli hekta.


DU TRENGER:

2 dl solsikkekjerner
1 1/2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
4-5 ss soyasaus (bruk gjerne den som er glutenfri)
1 ts spisskummin
1 ts rosmarin
1/2 ts kayennepepper


Sett stekeovnen på varmluft 150 grrader. Bland sammen krydder og soyasaus. Mål opp alle frøsortene og hell de over på en tørr stekepanne på ganske varm plate, og rist frøene til sesamfrøene begynner å  "smelle".  Hell over krydderblandingen og rør rundt slik at det ikke brenner seg fast. Rist frøene i stekepannen til all veske er forsvunnet. Hell frøblandingen over på et bakepapirkledd stekebrett og sett de i stekeovnen i ca. 15 minutter. Frøene avkjøles og helles på tette glass.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar