onsdag 20. april 2016

Kyllinggryte med rødvin


Mange med meg elsker mat som lages på denne måten "alt i en gryte", og dette er en gryte som passer til hverdag og til fest. Selv synes jeg det er aller best med potetmos som tilbehør, og gjerne en grønn salat også, men det går greit med ris også.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

8 -10 små sjalottløk delt i to på langs
100 - 150 gr bacon i små biter
Ca. 120 gr sopp i tykke skiver
2 stilker selleri i tynne ringer
4 kyllingbryst eller en hel kylling
Salt - pepper
God olje
2 - 3 dl rødvin
Ca. 3 dl kylling/grønnsaksbuljong
1 toppet ts maizenna
1 laurbærblad
1 ts timian


Stek bacon i litt smør slik at det blir pent brune og legg tilsides på et kjøkkenpapir slik at noe av stekefettet får renne av, surr løk og sopp i litt olje eller smør, og legg til sides, det skal bare surre litt, til løken blir blank og myk, og soppe faller litt sammen, tilsett stilkselleri de siste par minuttene.
Strø litt salt og pepper på kyllingen og stek den gyldenbrun, du kan dele kyllingen i store biter om du vil. Ha alt i en gryte, slå på vin og buljong slik at det er ca. jevnt med innholdet i gryten, strø på timian, og legg i et lite laurbærblad. Kok opp og la gryten småkoke over svak varme i 20 - 30 minutter. Rør maizenna ut i litt vann og rør det inn i gryten slik at kraften tykner litt. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar