mandag 18. april 2016

Tomatsuppe og wrap med eggesalat



Hjemmelaget tomatsuppe smaker aller best - det er mager kost, men er rik på A-vitaminer, C-vitaminer, full av antioksidanter og er derfor sunt å spise. Tomatsuppe er veldig raskt å lage, så tilbered og spis hjemmelaget tomatsuppe så ofte du kan.


TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

1 liten løk eller 1/2 stor i biter
1 finhakket fedd hvitløk
God olivenolje
1 stor ss tomatpure
1 boks hakkede hermetiske tomater
Ca. 2-3 dl vann
1 dl melk eller fløte
1 grønnsaksbuljong terning
1 ts honning eller en klype sukker
1 ts oregano eller timian
Salt og pepper
Gjerne 1 ts pesto hvis du har


Surr løk og hvitløk i litt olje i en gryte til løken er blank og myk. Tilsett oregano og tomatpure og la alt surre sammen et par minutter. Hell på hermetiske tomater og vann, kok opp, tilsett honning og buljongterning og kok suppen i noen minutter mens du tilsetter melk/fløte og smaker til med salt, pepper og pesto.


WRAPS MED EGGESALAT:
2 wraps av fullkorn
2 hardkokte egg
1 ss majones
1 ss gresk yoghurt
1 ts dijonsennep
Salt - pepper
Noen dråper sitron
1 vårløk i tynne ringer
Salat eller spinatblader

Rør sammen majones, yoghurt og sennep, og smak til med sitron, salt og pepper. Hakk eggene og rør de inn i majonesblandingen. Legg salatblader på wrapene, legg på eggesalat og rull sammen.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar