fredag 8. april 2016

Skinkebiffer med søtpotet, mais og chimichurri


Søtpoteter bakt i ovn på denne måten smaker utrolig godt, og har du ikke laget chimichurri før, bør du absolutt prøve det nå. Jeg bar brukt skinkebiffer av svin ytrefilet, men du kan bruke svinekoteletter i stedet.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

4 små eller 2 store skinkebiffer eller svinekoteletter
Smør til steking
1 stor eller to små søtpoteter
God olje
Salt - pepper
1 - 2 maiskolber

CHIMICHURRI:
 
1 potte hakket bladpersille
1/2 eller 1 liten hakket chili
1/4 hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Noen sitrondråper 


Sett stekeovnen på 220 grader. Skrell søtpotetene og del de i båter som legges på en bakepapirkledd bakeplate, ringle over litt god olje og strø på litt salt og pepper. Bak søtpotetene i ca. 15 minutter, kjenn med en spiss kniv om de er ferdige. Stek skinkebiffene i litt smør og legg skiver av mais på stekepannen slik at de får litt brunfarge. Lag chimichurrien ved at du har alle ingrediensene i en blender, eller bruk en stavmikser, kjør helt glatt, smak til med salt og pepper.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar