tirsdag 26. januar 2016

Torsk og fenikkelform med potetlokk


Denne fiskeformen kan også lages med lettsaltet torsk eller utvannet klippfisk, den kan også lages med sei. Fiskeformen er nydelig på smak og såre enkel da alt er i en form som settes i stekeovnen.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

3-4 store poteter i skiver
1 stor fennikel i skiver
1/2 løk i tynne båter
1 gulrot i tynne skiver (kan sløyfes)
Ca. 400 - 450 gr torsk uten skinn og bein
Ca. 1 1/2 - 2 dl raspet ost
Salt - pepper
Litt raspet sitronskall
God olivenolje
Stekte baconbiter


Skrell og del potetene i ca. 1/2 cm tykke skiver, rens og del fennikel og gulrot i skiver. Kok potet fennikel og gulrot i ca 6 minutter i lettsaltet vann. Slå av kokevannet. Legg tynne løkbåter, fennikel og potet skiver over løken, men ta av så mange potetskiver at du har til et lokk. Del fisken i biter, legg den over grønnsakene, ringle over litt god olivenolje og strø over salt og pepper. Legg over potetskiver og raspet ost på toppen. Sett formen i stekeovnen på 200 grader i ca. 25-30 minutter. Serveres med stekte baconbiter og gjerne en frisk salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar