mandag 4. januar 2016

Pytt i panne av julerester


Den enkleste måten å bruke opp matrester etter jule- og nyttårshelgen på, er rett og slett en pytt i panne. Her får du ryddet kjøleskapet for det meste, dette er hva jeg brukte i min pytt i panne i dag:

1 julepølse i terninger
1 litt skrukket eple i biter
2-3 skiver spekeskinke
Noen baconterninger
Liten bit purre i tynne ringer
1 vårløk i tynne ringer
1/2 løk i terninger
3-4 soltørkede tomater i strimler
1 kokt potet i terninger
Noen små tomater 
Smør/olje
Salt - pepper


Kutt opp alle ingrediensene, ha litt smør/olje på stekepannen og begynn med løk og purre, så tilsetter du etter hvert, rører forsiktig rundt og når alt er gjennomvarmt og begynner å få litt farge er maten ferdig, smak til med salt og pepper. Har du ikke akkurat disse ingrediensene kan du bruke juleskinke, rester av pålegg eller en annen pølse enn julepølse, bruk mere løk hvis du ikke har purre, og du  kan bruke en pære istedet for eple. Tomatene jeg brukte begynte å bli litt bløte og litt skrukkete på skinnet, men i en panne eller gryte, blir de kjempegode.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar