mandag 11. januar 2016

Suppe med bønner og grønnkål



Dette er en av de beste supper jeg noensinne har laget, den er rik på smak, varmende, mettende og ikke minst veldig næringsrik. Suppen blir nesten bedre jo flere ingredienser du putter i gryten. Dette er ikke en oppskrift du trenger å følge slavisk, du kan bruke andre typer grønnsaker, og du kan bruke en annen type pasta. Gjerne en potet i stedet for kolrabi, brokkoli og blomkål smaker også godt i denne suppen. Det som gjør suppen ekstra smakfull er bacon, og ekstra næringsrik med masse grønnkål.


 TIL 3-4 PERSONER TRENGER DU: 

Ca. 100 gr bacon i små terninger
1 løk
1fedd finhakket hvitløk 
1 stor gulrot i små biter
1 persillerot i små biter
2 stilker selleri i tynne ringer
2 vårløk finkuttet
Liten bit kolrabi i små terninger
Litt spaghetti i biter
3-4 never kuttet grønnkål
1 l kraft eller vann/terning eller vann/kyllingfond
 1 boks hakkede hermetiske tomater
1liten boks brune bønner
Salt - pepper
1 ts honning eller en klype salt
1-2 ss balsamicoeddik
Gjerne tørket urtekrydder som timian eller oregano
Litt olje


Kutt opp alle grønnsaker i små biter. Ha litt olje i en gryte og la den bli varm, surr baconbitene i oljen til de begynner å bli brun. Tilsett løk og hvitløk, og la dette surre videre til løken blir blank. Tilsett alle grønnsakene og la det hele surre mens du rører i et par minutter. Tilsett de hermetiske tomatene og kraft/vann. Bruker du tørkede krydder, tilsette de nå. Kok opp og la gryten koke i 3-4 minutter så tilsetter du spaghetti eller annen pasta. Kok i ca 10 minutter, smak til med salt, pepper, honning, balsamico og tilsett bønner. Husk å skylle bønnene i kaldt vann før de tilsettes. Kok opp og server suppen rykende varm sammen med brød, flatbrød eller krutonger. Selv serverte jeg hjemmelagde krutonger av grovbrød. Krutonger er lettvint og enkelt å lage selv, og vil du prøve så finner du oppskriften her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar