lørdag 9. januar 2016

Multeparfait


Multeparfait er en av de nydeligste desserter jeg vet, myk i konsistens og med en deilig og mild smak av multer og multelikør. Jeg var så heldig at jeg fikk fantastiske fine multer av en hyggelig nabo, og så flotte multer har jeg aldri hatt før, og de gjorde sitt til at denne desserten ble helt spesiell god.

DU TRENGER TIL CA.6 PERSONER:

4 eggeplommer
2 ss sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl kremfløte
3 - 4 ss multelikør (Lakka)
2-3 ss multer

TIL SERVERING:
2 dl multer 
Sukker
2-3 ss multelikør 


Pisk eggeplommer og sukker til en lys og porøs eggedosis. Pisk kremfløten til lett krem. Bland multer og multelikør i den piskede kremfløten og bland forsiktig inn eggedosisen. Hell røren i en rund eller firkantet form dekket med bakepapir, du kan også bruke en ildfast form. Sett formen i fryseren natten over. Ta formen ut av fryseren ca 15 minutter før servering. Legg den frosne desserten på et fat og pynt med multer smakt til med sukker og multelikør.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar