tirsdag 19. januar 2016

Middagsomelett med grønnsaker og tomat


På travle dager er det greit med en lettlaget og rask middag, men selv om dette er en enkel middag er den full av vitaminer og mineraler. Omeletten serveres med et godt brød, og gjerne en liten grønn salat.

DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:

5-6 egg
1 dl melk
150 - 200 gr skinke (eller rester eller pølse)
1 liten purre i tynne ringer
1/2 grovhakket løk 
8-10 rosenkål delt i to (kan sløyfes)
1/2 pakke grønnkål
8 - 10 små tomater delt i to
Salt - pepper
Litt god olje
Raspet parmesan eller en annen hard ost


Kutt opp purre, rosenkål og løk og la det surre i olje til grønnsakene begynner å bli myke, tilsett grønnkål og la alt surre videre til grønnkålen også er myk. Pisk sammen egg, salt, pepper og melk, og hell det over grønnsakene i stekepannen. Demp varmen, legg på tomatene og rasp over ost. Legg lokk på stekepannen og la den stå på svak varme til alt er stivnet, men eggene skal være litt myke på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar