fredag 8. mai 2015

Risotto med kylling og sopp


 Dette er også en av mine raske middager denne gang smaksatt med karri, liker du karrismaken kan du tilsette mere karri og få en litt mere "hot" smak. Risotto med kylling er en riktig fin kombinasjon og helt perfekt sammen med sopp.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 hakket løk
1 toppet ts karri
Smør/olje 
Ca. 2 dl risottoris (arborioris)
2 kyllingfileter
Ca. 100 - 125 gr sopp i skiver
Ca. 1 dl revet parmesan
1 ts balsamicoeddik
6-8 dl kyllingkraft (vann/terning)
Pepper - salt
Klippet persille


Stek kyllingfiletene pent brune i smør/olje på stekepannen, du kan steke fileten hel eller du kan dele i biter før du steker, men stek filetene slik at de er gjennomstekt. Sett kyllingen til side. Surr soppen i litt smør/olje og sett den tilside også. Ha smør/olje i en gryte og la den hakkede løken få surre sammen med karri til løken er myk. Tilsett risen og la den få surre sammen med løken i et par minutter. Spe med noe av kyllingkraften mens du rører, kok opp og rør av og til slik at ikke risen setter seg i bunnen. Så sper du litt etter litt med kyllingkraft mens du rører, risen må ikke koke tørr. Det tar ca. 20 minutter til risen er ferdigkokt. Ha soppen i den ferdigkokte risen, og smak til med salt hvis ikke kraften er salt, litt pepper, balsamico og tilsett parmesanosten til slutt. Topp risottoen med kylling og et dryss persille før servering.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar