onsdag 6. mai 2015

Ovnsomelett med asparges, bønner og spekeskinke


Her er atter en slik rett som jeg elsker å tilberede, alt i en form selvfølgelig. En annen ting som er så kjekt med slike retter, du kan bruke alt det du liker og alt det du har av rester, og så får du til gjengjeld en nydelig duftende middagsrett som smaker herlig.



Du trenger il 4 personer:

1 rødløk i tynne biter
1 stor gulrot i små biter
3 -4 vårløk i tynne ringer
6-8 asparges i biter
1 liten boks maiskorn
1 boks bønner ca. 250 - 300 gr, røde eller hvite
 8 egg
Ca. 1 dl melk
1 pakke smårettskinke eller tilsvarende med annen skinke
Ca. 2 dl frosne grønne erter
Ca. 4 dl revet ost
Salt og pepper
Olje
1 pk bacon (kan sløyfes)
200 - 250 gr spekeskinke
(Se alternativ nederst på siden)


Begynn med olje på stekepannen og la rødløk og gulrøtter få surre over svak varme til de de blir myke. Fordel løk og gulrøtter i en ildfast form som du skal steke omeletten i. Vil du bruke bacon, deler du den i biter og steker den lett i stekepannen før du fordeler den i formen sammen med løk og gulrot. Pisk lett sammen egg og melk tilsatt litt salt og pepper, tilsett skinke, mais, bønner, vårløk, asparges, erter og ost og rør det lett sammen før det helles over løkblandingen i formen.
Sett formen i stekeovnen på midterste rille og stek ved 225 grader i 20 - 25 minutter.
Serveres med en god salat og spekeskinke.


Alternativ
Gulrot kan byttes ut med pastinakk eller bruk begge deler
Vårløk kan byttes ut med  purreløk
Liker du paprika kan du bruke det i stedet for mais

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar