DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
500 - 600 gr karbonade/kjøttdeig (bruk gjerne en blanding)
1 stort egg
1/2 dl havregryn
1 dl potetmel
1 finhakket løk
Salt - pepper
2 - 2 1/2 dl melk
1 ts. timian
1 ts. oregano
1 ts spisskummen
Ca. 75 gr fetaost
Smør/olje til steking
OVNSBAKTE POTETER OG GRØNNSAKER:
Til 4 personer trenger du:
4 -6 mandelpoteter i båter
2 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i skiver
4-6 små rødløk i båter eller 1 stor rødløk i båter
1 stor eller 2 små rødbeter i tynne båter
2-3 stilker selleri i biter
1 purre i ringer
Ca. 1/2 dl olivenolje
Salt - pepper
1-2 ts timian (eller provencekrydder)
Skrell og vask alle grønnsakene og potetene og del i båter og biter. Hell litt av oljen i bunnen av et ildfast fat og legg i grønnsakene og potetbåtene. Hell resten av oljen over grønnsakene og strø over krydder. Vend på grønnsakene slik at olje og krydder blir godt fordelt. Bak grønnsakene i stekeovnen på 200 grader i ca 25 minutter eller til grønnsaker og poteter er møre.
TIL SAUS TRENGER DU:
Stekefettet fra frikadellene (er det for lite så tilsett en liten klatt smør i tillegg)
Ca. 1 1/2 ss hvetemel
Ca. 2 -3 dl vann
1 ss kalvefond (eller terning)
Ca. 1 dl creme fraiche (eller kremfløte)
1 dl rødvin
1-2 ss rips eller rognebærgele
1 ss balsamico
Salt - pepper
Sukkerkolør
Dryss melet over smøret i stekepannen og la det bli lyst brunt , rør hele tiden slik at det ikke brenner seg. Spe med vann, fond, rødvin, creme fraice/kremfløte og kok opp. La sausen få småkoke i ca 8-10 minutter og smak til med krydder, gele og balsamico. Tilsett litt sukkerkulør hvis sausen blir for lys på farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar