Å bake fisk i stekeovnen er en enkel måte å tilberede fisk på, men det er også en måte å få et godt resultat på. Det viktigste er at du ikke baker fisken for lenge når du tilbereder fisk på denne måten, så sett på et varselur, da har du full kontroll. Jeg har bakt laks i ovnen i dag og har smakssatt den med dill og chili, og som tilbehør, kokte poteter, en god salat og en nydelig grønn saus basert på basilikum og spinat, enklere blir det ikke.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Ca. 800 gr laksefilet uten skinn og bein
Salt - pepper
1 finhakket rød chili
Ca 1 dl finklippet dill
Revet skall av 1 sitron + 1 ss sitronsat
Ca. 4 ss god olivenolje
2 ts honning
Tørk av laksen med et kjøkkenpapir, legg filetene i en ildfast form og strø på salt og pepper.
Finhakk chilien (husk å fjerne frøene) og bland den sammen med finklippet dill, revet sitronskall og sitronsaft (husk å skrubbe sitronen godt), honning og olje. Rør godt sammen og fordel dette over laksestykkene. Dette kan godt gjøres ca. 1/2 time før du skal sette laksen i stekeovnen.
Bak laksen ved 200 grader på midterste rille i ca. 15 - 18 minutter etter hvor store laksefiletene er.
GRØNN SAUS:
75 gr frossen spinat
Ca. 1 dl finhakket frisk basilikum
1 fedd finhakket hvitløk
Ca. 2 dl creme fraiche (bruk gjerne den lette typen)
1 -2 ts dijonsennep
1 ts basalmicoeddik
Salt - pepper
La spinaten tine og klem godt ut alt vann. Ha alle ingrediensene til sausen i en arbeidsbolle og kjør alt glatt med en stavmikser. Smak til med salt - pepper og balsamico.
Vil du ha en lettere variant av den grønne sausen, kan du bruke like deler gresk yoghurt og lett creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar