I dag skal jeg friste med en dampende og duftende gryte med chili con carne. Masse grønnsaker og masse krydder gjør gryten denne gangen ekstra spennende og smakfull.
TIL 4-5 PERSONER TRENGER DU:
2 grovhakkede løk
600 gr karbonadedeig
Ca. 150 gr bacon i biter
2 ss tomatpure
3 fedd finhakket hvitløk
2 bokser hakkede hermetiske tomater (a`400 gr)
2-3 grovrevne gulrøtter
1 finhakket rød chili i tynne ringer (kan sløyfes)
3-4 stilker selleri i tynne biter
Ca. 1 1/2 dl brune eller grønne linser
Ca. 2 -3 dl brune bønner (hermetiske)
1-2 ts spisskummen
1 - 2 ts oregano
1/2 ts chilipulver (kan sløyfes/smak til)
1 grønnsaksbuljongterning
2 dl vin rød eller hvit
Salt - pepper
1 -2 ss balsamicoeddik
1 klype sukker
Smør/olje til steking
Smuldre/steke karbonadedeigen på stekepannen, stek litt av gangen. Ha karbonaden over i en gryte/kasserolle som du skal lage retten i. Stek baconbitene raskt og tilsett den i gryten sammen med den stekte karbonadedeigen. Surr løk og hvitløk til løken er blank og myk før du har den også i gryten. Gjør det samme med raspede gulrøtter og selleribiter og la tomatpureen få surre med et par minutter til slutt. Skyll linsene i et dørslag under rennende kaldt vann før du tilsetter de også i gryten, sammen med buljongterning, vin, hermetiske tomater og chili i tynne ringer, husk å skrape ut frøene. Liker du ikke så sterk mat, kan du sløyfe chili og chilipulver. La gryten koke opp og småkoke/syde over svak varme i 15 - 20 minutter. Smak til med salt, pepper, krydder, balsamicoeddik og sukker og kok videre i 10 - 15 minutter. Skyll de hermetiske bønnene før de tilsettes helt til slutt. Serveres med brød eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar