tirsdag 16. september 2014

Tomatsuppe med tortellini


I dag kan jeg gi dere oppskrift på en nydelig og mettende tomatsuppe med tortellini. Suppen er rask og enkel å tilberede, så her er hele middagen ferdig på kort tid. Jeg har brukt tortellini av en italiensk type med kylling og bacon og som trenger bare 4 minutters koketid.


TIL 2-3 PERSONER TRENGER DU:

1/2 finhakket stor løk (eller 1 liten)
1 fedd finhakket hvitløk
Litt olje
1 ss tomatpure
1 boks hermetiske hakkede tomater (400 gr)
1 terning kyllingbuljong
1-1,5 dl matfløte (eller bruk melk og litt kremfløte)
Ca. 6 dl vann
1 ss balsamicoeddik
1 stor ts. pesto (kan sløyfes)
Salt - pepper
1/4 - 1/2 ts paprikapulver (prøv deg frem)
1 liten klype sukker
Ca. 250 gr tortellino


Begynn med å surre løk og hvitløk i litt olje til den blir blank og bløt, men ikke brun. Tilsett tomatpure og la den få surre sammen med løken et par minutter. Tøm over hermetisk tomat, halvparten av vannet, balsanicoeddik og pesto. Pesto kan du sløyfe, men det gir en utrolig god smak på suppen. Legg i kyllingbuljong og kok opp. La suppen småkoke i 8 - 10 minutter.  Kjør suppen glatt med en stavmikser, tilsett matfløte, mere vann til du får en fin passelig konsistens på suppen. Smak til med krydder og rund av med en ørliten klype sukker. Legg i tortellini og kok etter anvisningen på pakken til tortellinien er ferdigkokt. Bruker du tortellini som trenger lang koketid, foreslår jeg at du koker tortellinien for seg selv etter anvisningen på pakken, og tilsetter tortellinien i suppen til slutt.


Serveres med persilledryss og et godt brød, focaccia smaker veldig godt til denne suppen. En god oppskrift på focaccia finner du her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar