torsdag 11. september 2014

Laks, appelsin og avocado symfoni


Laks og appelsin, hvem trodde at dette skulle smake så godt ? Jeg kan forsikre om at det smakte aldeles nydelig, passer som forrett, som en selvstendig rett til lunsj, eller som en "godbit" til kvelds.



DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 hjertesalat i strimler
1 god neve spinatblader
Ca. 400 gr røkt laks 
1 stor eller to små fenikkel i tynne ringer
1 stor eller to små avocado i skiver
1 appelsin i tynne båter til pynt


DRESSING:

Saft av 1 appelsin
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss klippet dill eller persille
Salt og grov pepper

  Fordel hjertesalat og spinatblader på fire tallerkener. Ta fire fine lakseskiver og legg tilside til pynt, resten av lakseskivene deles i tre eller fire biter. Bland sammen tynne ringer av fenikkel, avocado i skiver og røkt laks i en bolle, hell over dressingen og vend forsiktig rundt med to gafler. Jeg kjøper alltid røkt laks i hele stykker og skjærer skiver selv, da jeg vil ha lakseskivene litt tykkere enn de som selges ferdig oppskåret, men det er en smakssak.  Fordel laksesalaten på fatene med hjertesalat og spinat, pynt med dill, og tynne appelsinbåter. Nyt denne herlige salaten med et glass kald hvitvin og et godt brød for eks. focaccia, og oppskrift på flere gode focaccia finner du her




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar