mandag 29. september 2014

Blomkål med ost, skinkesaus og bacondryss


Akkurat nå ligger det kritthvite, nydelige blomkål i hyllene i den butikken jeg handler i, så nå gjelder det å bruke masse av denne nydelige grønnsaken mens de er på sitt beste. Bruk den til supper, gryter, lettkokt som tilbehør, wok, eller som jeg har gjort i dag, la blomkålen spille hovedrollen i middagen.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1 stort blomkålhode eller to små
1 pakke smårett skinke eller kokt skinke i strimler
Ca. 6 skiver bacon i biter
 HVIT SAUS:
2 ss smør
2 ss hvetemel
Ca. 3 dl melk
1 dl matfløte 
Salt - pepper
Ca. 2-3 dl revet hvit ost


Rens blomkålen og legg den i en skål/bolle med litt salt en halv times tid før du skal koke den. Kok blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten mør.
Stek baconbitene til de er gyldne og legg de på et kjøkkenpapir.
Lag hvit saus ved å smelte smøret, rør inn hvetemelet og spe med melk og matfløte litt etter litt. Bruk en kasserolle med slippbelegg, da er det lettere å få en fin glatt saus som ikke legger seg i bunnen. Det gjelder å røre godt mellom hver gang du tilsetter væske når du lager hvit saus. La sausen småkoke i ca.  5-6 minutter og rør med jevne mellomrom slik at sausen ikke setter seg i bunnen. Tilsett osten, rør godt og tilsett skinkebiter. Smak til med salt og pepper. Legg blomkålhodet på et serveringsfat, hell over sausen, og dryss over baconbiter.
En god grønn salat smaker godt til denne blomkålretten, mens andre vil ha poteter eller godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar