fredag 19. september 2014

Sursøt kyllinggryte


En spennende  kyllinggryte, så utrolig smakfullt, litt uvant med kanel og det sursøte. Vi spiste opp rubbel og bit, og hadde det vært mere hadde nok det blitt spist opp også - med andre ord en nydelig middag. Vi hadde ris som tilbehør, men couscous eller polenta passer også veldig godt, og gjerne en salat eller godt brød.

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

1 rødløk i tynne båter
1 liten fennikel i tynne ringer (kan sløyfes)
Ca. 3 dl tørket frukt, bruk det du har som: aprikoser, svisker, tørket eple, tørket bær
2 ss pinjekjerner
1 1/2 dl rødvin
1 kanelstang
1 laurbærblad
Salt - pepper
Ca. 1 ss olivenolje
2-3 dl kyllingbuljong
3 store kyllingfileter eller bruk kyllinglår


Del den tørkede frukten i strimler/biter. Ha olje i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Legg i løk, fennikel, frukt og pinjekjerner. La alt surre over middels varme til løk og frukt begynner å få farge. Tøm over rødvin og kyllingbuljong og legg i laurbærblad og kanelstang. Kok opp og la småsurre i ca. 10 minutter. Og mens gryten putrer på kokeplaten steker du raskt kyllingen. Bruker du kyllingfileter deler du filetene i 3 eller 4 biter. Stek kyllingen i litt olje og legg kyllingen i gryten etter hvert. Legg på lokk og sett gryten i stekeovnen på 180 grader og la stå i ca. 40 minutter. Forbered deg på en fantastisk duft når du tar ut gryten og letter på lokket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar