Må du leve glutenfritt kan det være kjekt med litt variasjon når det gjelder brødmat. Denne scones-oppskriften fant jeg på en engelsk nettside, har tilpasset den til norsk vekt og mål, og synes faktisk de smakte riktig så godt, særlig med syltetøy på. I oppskriften skulle det også være 170 gr tørket aprikoser i biter, det hadde ikke jeg i dag, så aprikosene kan sløyfes eller tilsettes alt etter som du selv vil.
DU TRENGER:
330 gr glutenftitt fint mel
50 gr sukker
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
Knapt 1/2 ts salt
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskat
8 ss smør
180 gr gresk yoghurt
1 egg + 1 eggehvite
1/2 ts mandeldråper
Bland sammen mel, sukker, bakepulver, natron, salt, ingefær og muskat i bakebollen på kjøkkenmaskinen, ha i smøret i biter og elt godt. Pisk sammen yoghurt, egg, eggehvite og mandeldråper og tilsett det i melblandingen. La maskinen gå for sakte fart, og bland godt.
Ta deigen ned på et bakepapir og klapp/kjevle utover til en runding ca. 2 cm tykk og del i 8 like store snipper. Stekes ved 200 grader i 12-14 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar